Sharepoint 2010 User Profile Syncronization Services can not syncronize user domain alias information correctly


If you have already running UPA and have correct sync connection than after changed NetBIOSDomainNamesEnabled true and already get full import but domain names still FQDN name instead of Netbios names.
(not any CU loaded)

Solution:
1) Check AD Replication Directory Changes Permission is set correctly .
see article:
http://blog.bugrapostaci.com/2011/04/27/checking-replication-directory-changes-for-account-by-powershell/

2) Clear all syncronization connections.

3) Clear all imported users
see article:
http://blog.bugrapostaci.com/2011/04/27/sharepoint-2010-delete-all-imported-profile-users-by-powershell/
4) Set NetBIOSDomainNamesEnabled true of your User Profile Service Application

$upsa = Get-SPServiceApplication –Id <Your UPSA id>
$upsa.NetBIOSDomainNamesEnabled=1
$upsa.Update()
# To get the GUID of the User Profile Service Application run Get-SPServiceApplication.

5) Reset OWSTimer and complete iisreset.

6) Recreate your synchronization configuration

7) Start Full Import.

Advertisements

About bpostaci
Sr. Support Escalation Engineer in Microsoft.

One Response to Sharepoint 2010 User Profile Syncronization Services can not syncronize user domain alias information correctly

  1. Pingback: User Profile Application Service not getting correctly domainusername when NetBIOS anb FQDN names different. « Bugra Postaci's Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: